Bērnudārza pavāre atrada vecu ēdienkarti no 1989.gada un pagatavoja slaveno biezpiena sacepumu

Nostaļģija pēc bērnībā baudītajiem ēdieniem ir ļoti izplatīta. Mēs ar siltām atmiņām domājam par mammas gatavotajām kotletēm, vecmāmiņas pīrāgiem un bērnudārza biezpiena sacepumu, ko tik ļoti gribas nogaršot vēlreiz

Mūsdienās daudzas receptes, un arī paši produkti, ir mainījušies līdz nepazīšanai. Tāpēc domājam, ka daudzus ēdienus atdarināt ir grūti, bet šo recepti mūsu dārziņa pavārītei gan izdevās atdarināt, jo tai ir izmantoti tādi standarta produkti, kas nemēdz mainīt sastāvu.

Šeit ir biezpiena sacepuma recepte, kas ļaus jums atgriezties bezrūpīgajās bērnības dienās, kad tas tika baudīts kopā ar dzērveņu ķīseli . Tā ir vienkārša un viegli pagatavojama, un visas nepieciešamās sastāvdaļas noteikti atradīsies jūsu virtuvē. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Sviesta sagatavošana: Izkausējiet sviestu krāsnī uz sildīšanas režīma vai izkausējiet to tvaika vannā. Formas sagatavošana: cepamo formu ieziež ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar mannas putraimiem. (Šis solis ir ļoti svarīgs, nevajag izmantot nekādu cepamo papīru). Olu sagatavošana: atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputojiet ar cukuru, bet baltumus – atsevišķi.

Biezpiena maisījuma pagatavošana: biezpienu rūpīgi sajauciet ar saputotiem dzeltenumiem un izkausēto sviestu. Sastāvdaļu pievienošana: maisījumam pievienojiet citronu sulu, cepamo sodu, sāli, miltus, mannas putraimus un rozīnes, tad viegli iecilājiet sakultos olu baltumus.

Cepšana: krāsni iestatiet uz režīmu “Cepšana” un cepiet 45 minūtes. Atdzesēšana: kad cepšana ir pabeigta, neatveriet vāku un atstājiet sacepumu tajā vēl stundu. Arī šis ir svarīgi, jo tajos laikos tad darīja vienmēr! Iespējams taupot, bet tam nav būtiskas nozīms – garša mums ir svarīgāka. Gatavo ēdienu ievietojiet ledusskapī uz nakti.

Sastāvdaļas:

Biezpiens – 600 g
Sviests – 150 g
Vistas olas – 4 gab.
Puses citrona sula
Milti – 1,5 ēd.k.
Mannas putraimi – 1,5 ēd.k.
Soda – 0,5 tējk.
Sāls, vaniļas cukurs, rozīnes – pēc garšas

Lasi vēl: Maizes TOP5 – noskaidrosim kādu maizi labāk ēst

Pasniegšana:

No rīta biezpiena sacepumu var pasniegt galdā. Arī bērnudārzā tas esot gatavots iepriekšējā dienā un kārtīgi atdzesēts.  Šī vienkāršā un mājās gatavotā recepte ļaus jums izbaudīt bērnības garšu un iecienīto desertu. Patīkamais biezpiena, sviesta un vaniļas cukura apvienojums noteikti uzburs nostalģiskas atmiņas un sasildīs sirdi! Var pasniegt kopā ar savu iecienītāko ķīseli. Lai labi garšo!

Leave a Comment